Fläktelement

Fläktelement

Fläktelement är en effektiv produkt för att värma upp i hemmet. Till skillnad mot ett element/radiator är ett fläktelement precis som det låter, ett vattenburet element med en fläkt som cirkulerar och sprider luften. 

I Sverige är vi vana vid kalla och långa vintrar. Vilket gör att inomhustemperaturen i bostäder oftast är lägre än vid andra årstider. För att få upp värmen i bostaden finns flera metoder, förr i tiden var det vanlig med direktverkande el. Det fungerade bra då men mindre bra nu när elpriserna har stigit så kraftigt de senaste åren. I äldre fritidshus och villor är det vanligt nuförtiden att man värmer upp genom att elda ved då det är billigt och mysigt sett att få värme i huset. Nackdelen med detta däremot är att värmen sprider sig dåligt. Samt att luften blir fylld med partiklar som inte är bra för våra lungor.

Effektivare än ett vanligt element

Det bästa sättet att värma bostaden på är genom ett fläktelement, eller som man säger på VVS-språk, fläktkonvektor. Vattenbatteriet och fläkten i fläktelementet skapar konvektio. Vilket innebär att kall luft värms upp av vattenbatteriet för att sedan skickas ut i rummet genom fläkten. Ett fläktelement är en billig produkt sätt till inköp men även i drift. Det kan dessutom värma stora ytor i villor eller fritidshus. Oftast går det att få ut större effekter på ett fläktelement än ett vanligt element, då vattenbatterierna i fläktelement innehåller fler och större rader, samt att fläkten gör så att en större volym luft kan värmas.

Kan även användas för att kyla

Ett fläktelement kan i många fall kompletteras med ett extra vattenbatteri för kyla. Vilket gör att man kan använda fläktelementet till att kyla bostaden på sommaren. Detta är vanligt i bostäder som har bergvärme installerat och tillgång till frikyla ifrån borrhålet. Detta kallas passiv kyla eller som många kallar det gratis kyla.

Är intresserad utav ett fläktelement kolla in våra produkter här: Fläktelement

Om du behöver hjälp med val av produkt, kontaktar du oss smidigast på info@ventbolaget.se

Fri frakt över 999kr

På alla ordrar över 999kr inom Sverige.

30 dagars öppet köp

Bli nöjd med ditt val.

Kontakta

Info@ventbolaget.se för produkthjälp.

Säker betalning

Betala på ditt sätt. Enkelt och säkert.